Ciolan afumat cu fasole

ciolan afumat cu fasole jpeg

E foarte important ca această mâncare, ciolan afumat cu fasole, să fie aromată cu 2-3 frunze de dafin. Când le cumperi, e bine să le alegi pe cele închise la culoare, deoarece au o aromă plăcută şi sunt mai proaspete. Cele de un verde-deschis spre maro sunt vechi, au un gust amar şi nu sunt indicate pentru mâncăruri.

Ciolan afumat cu fasole - Ingrediente (6 porţii)

1 ciolan afumat cu os 500 g fasole 2 morcovi 1 ceapă 3 linguri ulei 2 linguri bulion 1 ardei gras sare piper cimbru foi de dafin

Ciolan afumat cu fasole - Mod de preparare

Laşi fasolea la înmuiat peste noapte. O fierbi în mai multe ape. Cureţi morcovii, ceapa şi ardeiul şi le speli. Tai ceapa julien, iar morcovii şi ardeiul cubuleţe. Speli bine şi carnea şi o pui la fiert. Dai în câteva clocote şi arunci apa. Apoi, laşi ciolanul la fiert 1 oră şi jumătate.

Pui la călit în ulei ceapa, ardeiul şi morcovii. Când ceapa devine transparentă, adaugi bulionul, sarea, piperul, cimbrul şi foile de dafin. Acoperi cratiţa şi laşi să fiarbă la foc mic 15 de minute. Scurgi carnea şi o tai bucăţi. Arunci apa. Scurgi fasolea şi o amesteci cu sosul şi carnea şi mai laşi la fiert încă 20-30 de minute.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg