Ciorbă ardelenească de cârnaţi

Ingrediente: 2 cârnaţi afumaţi, 100 g boia dulce, 2-3 cepe, ½ căpăţână de varză murată, ulei, sare, piper, zeamă de varză, pătrunjel
Mod de preparare:Pregatire: 20 min Fierbere: 22 min Dificultate: medie
Tai ceapa peştişori şi o pui să se înmoaie în ulei. Adaugi cârnaţii tăiaţi rondele, laşi să se călească un pic împreună şi pui şi varza tăiată fideluţă şi bine scursă de zeamă. Le laşi să se îmoaie şi nu uita să amesteci continuu, pui boiaua şi după 1-2 minute torni zeama de varză îndoită cu apă.
Cât timp fierb toate, ai vreme să pregăteşti o noutate: steluţe de pâine. E foarte simplu ca din felii de pâine de o zi să decupezi miezul fiecărei felii cu ajutorul forme lor de biscuiţi. Aduci ciorba la masă cu pătrunjel şi, după gust, ardei iute.