Ciorbă cu carne de vită şi legume

ciorba carne vita legume jpeg

Nu-i aşa că vi s-a făcut poftă de o ciorbă mai groasă, mai consistentă? Am pregătit pentru voi o reţetă de ciorbă cu carne de vită şi legume, cu un gust deosebit.

Ciorbă cu carne de vită şi legume - Ingrediente

600 g carne de vită 1 ceapă 2 morcovi ½ ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 1 ardei gras 1 cartof 4-5 linguri pulpă de roşii tăiată mărunt 1 ceşcuţă cu orez pătrunjel verde leuştean verde 250 ml borş sare piper

Ciorbă cu carne de vită şi legume - Mod de preparare

Se taie carnea bucăţi, se spală şi se pun la fiert cu apă rece. Se spumează, se adaugă sare şi se lasă să fiarbă, la foc potrivit, 30 de minute, până când carnea este aproape fiartă.

Se adaugă ceapa tocată mărunt, morcovii, ţelina, rădăcina de pătrunjel, cartoful, tăiate felii sau cubuleţe, ardeiul tăiat fâşii, se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă, la foc potrivit, 20 de minute. Se adaugă orezul ales şi spălat, se potriveşte gustul de sare şi piper şi după alte 10 minute de fiert, se adaugă pulpa de roşii, pătrunjelul verde tocat,

borşul fiert separat. Se ia vasul de pe foc şi se adaugă leuşteanul tocat. Se serveşte ciorba cu carne de vită şi legume caldă.