Ciorbă cu ciuperci

ciorba ciuperci jpeg

V-am arătat în mai multe rânduri cum se face o delicioasă supă-cremă de ciuperci. Azi vă prezentăm reţeta de ciorbă cu ciuperci.

Ingrediente pentru ciorbă cu ciuperci

500 g ciuperci proaspete (sau 100 g ciuperci uscate care se rehidratează) 1 lingură ulei 1 ceapă mare 1 morcov 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde 1 felie de ţelină 200 ml pulpă de roşii din conservă 1 linguriţă mix de condimente uscate (cimbru, salvie, măghiran,rozmarin) pătrunjel verde sare piper borş de casă

100 ml smântână

Mod de preparare pentru ciorbă cu ciuperci

Se căleşte ceapa tocată mărunt în uleiul ­bine încins, la care se adaugă două linguri de apă. Când ceapa s‑a înmuiat, se adaugă morcovul, ţelina, tăiate cubuleţe, ardeiul, tăiat ­fâşii, şi jumătate din ciuperci tăiate mărunt. Se continuă călirea până se înmoaie toate legumele. Se adaugă restul ciupercilor tăiate felii şi se acoperă totul cu apă, se adaugă condimentele uscate, sare şi piper, ­după gust, şi se lasă să fiarbă, sub capac, la foc mic, 20 de minute, după care se adaugă pulpa de roşii şi se mai fierbe 10 minute. Se fierbe separat borşul, se spumează şi se acreşte cu el, după gust, ciorba. Se adaugă pătrunjelul şi se ia de pe foc. Ciorba cu ciuperci se serveşte caldă, garnisită cu felii de ardei verde şi cu smântână, adăugată direct în farfurie.