Ciorbă de burtă cu legume

V-aţi obişnuit, desigur, să faceţi clasica reţetă de ciorbă de burtă, atunci când vi se face poftă de un astfel de preparat. Dar ce aţi zice de o ciorbă de burtă cu legume, cu sos de roşii?
Ciorbă de burtă cu legume - Ingrediente
500 g burtă de vacă, spălată şi fiartă 1 morcov 1 ceapă 1 păstârnac 2 cartofi ½ ardei 2 roşii 200 ml suc de roşii 2-3 linguri ulei sare piper 1-2 foi dafin
Ciorbă de burtă cu legume - Mod de preparare
Fierbi burta separat, 2-3 ore. Speli legumele şi le cureţi. Tai mărunt ceapa, morcovul şi păstârnacul. Toci ardeiul cubuleţe. Descojeşti roşiile şi le mărunţeşti, iar cartofii îi tai cubuleţe. Într-o oală cu 1,5 litri de apă pui la fiert toate legumele. Cu 20 de minute înainte de a lua de pe foc, adaugi carnea de burtă tăiată fâşii. Sărezi şi piperezi după gust, adaugi uleiul, sucul de roşii, foile de dafin şi laşi să fiarbă la foc mic.
Ciorbă de burtă.Reţeta Sandei Marin