Ciorbă de burtă şi afumătură

Mai toată lumea a făcut măcar o dată în viaţă ciorbă de burtă. Însă ciorbă de burtă cu afumătură este o reţetă mai rar întâlnită, dar pe care vă provocăm să o preparaţi chiar azi.
Ingrediente pentru ciorbă de burtă şi afumătură
600 g burtă de vită prefiartă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 150 g ţelină 200 g carne de porc afumată 2 linguri unt 80 g făină 1 lingură boia dulce piper măcinat 2 căţei de usturoi 1 vârf cuţit de ghimbir ras 1 linguriţă măghiran sare oţet
Mod de preparare pentru ciorbă de burtă cu afumătură
Se freacă burta bine cu sare şi puţină făină, se spală în apă călduţă şi se pune la fiert. Se schimbă apa de două ori în timpul fierberii şi se lasă până când burta este aproape fiartă. Se scoate burta şi se taie fâşii subţiri. Se pun înapoi în oală (se opresc câteva pentru decor), se mai adaugă puţină apă dacă este nevoie şi se pun legumele tăiate după preferinţă. Se adaugă carnea afumată tăiată cuburi şi se lasă să fiarbă până când legumele sunt bine pătrunse.
Între timp, într‑o cratiţă, se topeşte untul, se adaugă făina, boiaua de ardei şi se amestecă continuu. Se pune rântaşul peste ciorbă şi se lasă să fiarbă 25 de minute. Se condimentează supa cu sare şi piper, după gust, cu usturoiul pisat, ghimbir şi măghiran. Se dă în câteva clocote şi se opreşte focul. Ciorba de burtă şi afumătură se poate acri, după gust, cu oţet.
Ciorbă de legume cu borş de casă
Ciorbă de legume cu borş de casă
Ciorbă ardelenească de salată verde
Ciorbă ardelenească de salată verde
sursa foto: ImageFood