Ciorbă de burtă şi afumătură

ciorba burta afumatura jpeg

Mai toată lumea a făcut măcar o dată în viaţă ciorbă de burtă. Însă ciorbă de burtă cu afumătură este o reţetă mai rar întâlnită, dar pe care vă provocăm să o preparaţi chiar azi.

Ingrediente pentru ciorbă de burtă şi afumătură

600 g burtă de vită prefiartă 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 150 g ţelină 200 g carne de porc afumată 2 linguri unt 80 g făină 1 lingură boia dulce piper măcinat 2 căţei de usturoi 1 vârf cuţit de ghimbir ras 1 linguriţă măghiran sare oţet

Mod de preparare pentru ciorbă de burtă cu afumătură

Se freacă burta bine cu sare şi puţină făină, se spală în apă călduţă şi se pune la fiert. Se schimbă apa de ­două ori în timpul fierberii şi se lasă până când burta este aproape fiartă. Se scoate burta şi se taie fâşii subţiri. Se pun înapoi în oală (se opresc câteva pentru decor), se mai adaugă puţină apă dacă este nevoie şi se pun legumele tăiate după preferinţă. Se adaugă carnea afumată tăiată cuburi şi se lasă să fiarbă până când legumele sunt bine pătrunse.

Între timp, ­într‑o cratiţă, se topeşte untul, se adaugă ­făina, boiaua de ardei şi se amestecă continuu. Se pune rântaşul ­peste ciorbă şi se ­lasă să fiarbă 25 de minute. Se condimentează supa cu sare şi piper, ­după gust, cu usturoiul ­pisat, ghimbir şi măghiran. Se dă în ­câteva clocote şi se opreşte focul. Ciorba de burtă şi afumătură se ­poate acri, după gust, cu oţet.

Ciorbă de peşte cu orez

Ciorbă de peşte cu orez

Ciorbă de legume cu borş de casă

Ciorbă de legume cu borş de casă

Ciorbă ardelenească de salată verde

Ciorbă ardelenească de salată verde

sursa foto: ImageFood