Ciorbă de cartofi cu borş de casă

ciorba de cartofi profimedia 0014138803 jpeg

Pentru această reţetă de ciorbă de cartofi cu borş de casă, un ingredient principal este tarhonul. Originar din Mongolia şi Siberia, tarhonul este un condiment puternic aromat. Frunzele de tarhon sunt bogate în vitaminele A şi C, în săruri minerale şi iod. Tarhonul poate înlocui sarea, piperul şi oţetul, fiind de mare ajutor persoanelor care trebuie să evite aceste condimente.

Ciorbă de cartofi cu borş de casă - Ingrediente (4 porţii)

6 cartofi 300 g ciuperci 2 morcovi 1 legătură ceapă verde cimbru proaspăt tarhon uscat 1 ţelină 2 linguri ulei 500 ml supă de legume 500 ml borş sare piper

Ciorbă de cartofi cu borş de casă - Cum se prepară

Fierbi borşul, îl laşi să dea în clocot, apoi îl dai deoparte. Speli şi tai ciupercile şi cartofii felii. Încingi uleiul într-un vas. Speli şi tai ceapa rondele, apoi o pui la călit, adaugi morcovii tăiaţi rondele şi ţelina cubuleţe. Torni supa de legume fierbinte şi adaugi cartofii. După 10 minute, poţi pune ciupercile şi tarhonul uscat. Ţii puţin la fiert, potriveşti de sare şi piper şi torni borşul. Laşi să se combine aromele, încerci de gust şi, dacă legumele sunt fierte şi nu mai trebuie sare, opreşti focul. Presari cimbrul verde sau orice altă verdeaţă agreată de tine. Serveşti fierbinte.

foto: profimedia