Ciorbă de cartofi cu borş de casă

De ce n-ar fi această ciorbă de cartofi cu borş de casă preferata meniului tău de azi? Are legume, verdeaţă, e aromată, unde mai pui că este rece afară iar un polonic de ciorbă fierbinte este binevenit?! Şi nu uita de borş! Este esenţail pentru gustul desăvârşit al ciorbei!
Ciorbă de cartofi cu borş de casă - Ingrediente (6 porţii)
2 cepe mici 2 ardei graşi 2 morcovi 2 litri apă 1 ţelină mică 1 cană mazăre 2 mâini fasole verde 5 cartofi sare piper 2 linguri ulei 50 g tăiţei 500 ml borş 2 gălbenuşuri pătrunjel
Ciorbă de cartofi cu borş de casă - Mod de preparare
Cureţi, speli şi tai cuburi cartofii, cepele, ardeii, morcovii şi ţelina. Ceapa o căleşti împreună cu ardeii şi cu morcovii. Acoperi legumele cu apă şi le laşi să fiarbă 10 minute.
După aceea, pui mazărea, ţelina, cartofii şi fasolea. Potriveşti de sare şi piper. Când sunt fierte legumele, adaugi tăiţeii şi mai laşi încă 10 minute pe foc.
Pui borşul, apoi torni cu grijă gălbenuşurile bătute şi amestecate cu un polonic de zeamă, mai ţii câteva minute, stingi focul şi serveşti cu pătrunjel tocat.