Ciorbă de cartofi cu urdă

ciorba cartofi urda jpeg

Poţi da startul unei mese copioase cu această ciorbă de cartofi cu urdă, care are, categoric, un gust deosebit şi ademenitor. Te vei convinge de asta imediat ce vei gusta din ea!

Ingrediente pentru ciorbă de cartofi cu urdă

5 cartofi ½ căpăţână de varză nouă 1 legătură de ceapă verde 2 ardei graşi 1 cană cu borş 200 g urdă 1 lingură bulion 1 legătură de pătrunjel verde ulei

Mod de preparare pentru ciorbă de cartofi cu urdă

Cum se prepară Se curăţă legumele, se taie cuburi şi rondele, după caz, şi se călesc în ulei în oala în care se va face borşul. Legumele se lasă puţin, doar să devină sticloase.

Se pune apă cât să acopere legumele şi se lasă să fiarbă. După ce au fiert cartofii, se pun bulionul şi borşul fiert separat. Se lasă să dea un clocot şi apoi se pune urda sfărâmiţată. Se lasă să fiarbă 5-10 minute, maximum, şi se trage de pe foc. Se serveşte cu pătrunjel şi, după gust, cu ardei iute. Ciorba de cartofi cu urdă are gustul aceluia dres cu iaurt sau cu smântână. Dar este cu mult mai special!