Ciorbă de cartofi noi cu bulion şi borş de casă

ciorba cartofi bulion bors jpeg

Mmmmm...ce buni sunt cartofii noi! Şi ce bună trebuie să fie această ciorbă de cartofi noi cu bulion şi borş de casă. Noi nu am mai preparat-o demult, dar nu este timpul trecut. Şi azi a venit rândul acestei reţete. O poţi prepara şi tu după un raid prin pieţe de unde să-ţi cumperi cele mai proaspete ingrediente.

Ciorbă de cartofi noi cu bulion şi borş de casă - Ingrediente

1 kg cartofi o ceapă mare 2 morcovi o rădăcină de ţelină 4 roşii în bulion 3 linguri ulei 1/2 l borş 2-3 linguri de orez sare

leuştean

smântână

Ciorbă de cartofi noi cu bulion şi borş de casă - Mod de preparare

Cureţi ceapa, morcovii şi ţelina, le speli şi le dai pe răzătoare. Încingi uleiul şi le căleşti 5 minute. Adaugi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi. Îi laşi un minut. Torni apă peste legume şi laşi să fiarbă 25 de minute. După ce au fiert cartofii, adaugi orezul şi roşiile curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe şi mai laşi 10 minute pe foc. Între timp, clocoteşti borşul separat, îl torni peste legume şi acreşti astfel după gust. După încă un clocot, stingi focul. Serveşti ciorba de cartofi noi cu bulion şi borş de casă cu leuştean şi smântână.