Ciorbă de ciuperci cu mărar

ciorba de ciuperci cu marar jpeg

Mărarul, ca şi cimbrul, rozmarinul, busuioc ori pătrunjelul poate fi crescut chiar de tine acasă. Ar fi foarte bine să procedaţi aşa pentru sursa ar fi una sigură. El poate fi asociat cu succes cu mazărea ori castraveţii, dar şi în alte mâncăruri aşa cum este cazul şi acestei reţete de ciorbă de ciuperci cu mărar.

Ciorbă de ciuperci cu mărar - Ingrediente

1/2 kg de ciuperci albe 2 morcovi 1 ardei gras 1 ceapă mare 1 albitură 4 roşii 1 l borş 3 linguri ulei 200 g smântână sare 1 legătură mărar

Ciorbă de ciuperci cu mărar - Cum se prepară

Se curăţă ciupercile de coajă, se rup codiţele şi se spală bine. Într-o oală mai mare se călesc în ulei legumele tocate mărunt, circa 10 minute. Se adaugă ciupercile, se lasă 5 minute, după care se toarnă 2 l apă. Se lasă să fiarbă 15 minute. Între timp, separat, se fierbe borşul şi se dau roşiile pe răzătoare. Dacă au trecut 15 minute se pun roşiile în oală şi se lasă încă 10 de minute la fiert. Se pune şi borşul, se potriveşte gustul de sare şi se lasă să mai dea un clocot. Se trage oala de pe foc, se presară mărar tocat fin, se acoperă şi se lasă aşa 5 minute înainte de a o servi cu smântână. Şi gata o ciorbă bună de ciuperci cu mărar!