Ciorbă de curcan

Se anunţă frig în următoarele zile, aşa că de ce să nu ne încălzim cu o ciorbă de curcan?
Ingrediente (5 porţii)
2 aripi de curcan 1 ceapă 2 morcovi 2 ardei graşi 1 ţelină 1 albitură 200 ml suc de roşii 2 cartofi 1-2 mâini de fidea 1 legătură leuştean 1 dovlecel 800 ml zeamă de varză 2 roşii, descojite şi tăiate cubuleţe sare
Mod de preparare
Pui la fiert carnea cu tot cu oase şi o spumuieşti. După ce nu mai lasă spumă, adaugi pe rând ceapa, morcovii, ardeii, ţelina şi albitura tăiate mărunt. Laşi la fiert, acoperit, până când carnea este aproape fiartă şi pui cartofii tăiaţi cubuleţe. Scoţi aripile, le dezosezi, tai carnea după dorinţă şi o pui înapoi în oală. Ţii să mai fiarbă, apoi torni sucul de roşii, pui roşiile şi potriveşti gustul de sare. Separat, fierbi zeama de varză, apoi o strecori.
Pui şi dovlecelul tăiat cuburi, laşi câteva minute şi adaugi fideaua. Când este fiartă, torni zeama de varză, mai laşi câteva minute să se combine aromele şi opreşti focul. O serveşti presărată cu leuştean tăiat fin.