Ciorbă de curcan

ciorba de aripi de curcan jpeg

Ingrediente: măruntaiele şi aripile de la un curcan potrivit, 1 morcov mare, 1 rădăcină pătrunjel, ½ ţelină mică, 1 praz micuţ sau 1 ceapă mare, 1 ardei gras, 450 g roşii în bulion, 1 l borş de casă, sare, 1 legătură leuştean verde (sau uscat)

Pentru tăiţei: 1 ou, 1 praf de sare, făină cât cuprinde

Mod de preparare:Număr porţii: 6 Timp de preparare: 90 min Dificultate: mică

Porţionezi aripile şi le speli bine împreună cu măruntaiele. Le pui la fiert în apă, laşi să dea în câteva clocote şi arunci apa. Adaugi patru litri de apă caldă, aduni spuma care se mai adună şi laşi să fiarbă 30 de minute.

Între timp, faci tăieţeii, deoarece foaia trebuie să stea ca să se usuce. Pui făină într-un castronel, faci o adâncitură în mijloc, pui o u l , un praf de sare şi ames teci cu o furculiţă până se face un aluat potrivit de tare, după care îl frămânţi cu mâna. Presari făină pe masă şi întinzi cu sucitorul o foaie subţire. O laşi să se usuce, o rulezi şi o tai fâşii subţiri. Răsfiri tăieţeii cu mâna şi-i mai laşi la uscat.

Toci mărunt prazul şi ardeiul, iar rădăcinoa sele le dai pe răzătoarea mare. Pui toate legume le în oala cu carne, sărezi, după gust, şi laşi până se înmoaie. Adaugi roşiile în bulion şi mai laşi 15 minute. Dacă sunt întregi, le tai mărunt. Pui jumătate din tăieţei scuturaţi bine de făină, laşi 5 minute şi adaugi borşul fiert separat şi spumuit. Potriveşti gus tul de sare, laşi să dea în câteva clocote, opreşti fo cul şi aromezi cu leuştean verde sau uscat.

Restul de tăieţei îi păstrezi într-o pun 'gă de hârtie şi-i foloseşti altă dată.