Ciorbă de curcan cu zeamă de varză

Ai folosit ceva varză la mâncare, a venit rândul ciorbei pe care o poţi acri cu zeamă de varză, iar gustul va fi perfect. Încearcă şi tu această reţetă cu ciorbă de curcan cu zeamă de varză.
Ingrediente
600 g carne de curcan
2 linguri ulei
2 morcovi
1 ţelină mică
2 ardei graşi
100 g arpagic murat (sau 2 cepe potrivite)
1 cartof
500 ml zeamă de varză
leuştean
pătrunjel verde
ardei iute
sare
Mod de preparare
Speli carnea şi o pui la fiert cu apă rece şi cu sare. Cureţi cu atenţie spuma formată şi o laşi să fiarbă până când este bine pătrunsă şi se desprinde uşor de pe oase. Scoţi carnea deoparte. Între timp, cureţi legumele, le speli, le tai bucăţi potrivite pentru ciorbă şi le căleşti uşor cu cele două linguri de ulei. Torni peste ele zeama de carne, carnea dezosată şi laşi să fiarbă 10 minute.
Adaugi zeama de varză, fiartă separat, leuşteanul, pătrunjelul, potriveşti gustul de sare, dacă mai este nevoie, şi după 1-2 clocote iei vasul de pe foc. Serveşti ciorba de curcan cu zeama de varza fierbinte, cu ardei iute.
sursa foto: Shutterstock