Ciorbă de fasole boabe

ciorba fasole cu afumatura jpeg

Pregăteşte cea mai bună ciorbă de fasole boabe  în această zi importantă pentru naţiunea noastră, în care vă propunem prepararea unor bucate tradiţionale.

Număr porţii: 4 Timp de preparare: 90 min Dificultate: mică

Ingrediente

250 g boabe de fasole albă

1 ceapă mare

1-2 morcovi

1 ţelină mică

1 cartof, mare

2 ardei graşi coloraţi

2 roşii

3 linguri ulei

100g tăieţei

leuştean

frunze de ţelină

pătrunjel verde

sare

piper

Mod de preparare

Laşi fasolea la înmuiat cu o seară, înainte. O scurgi şi o pui la fiert cu apă rece. Când dă în clocot, o scurgi din nou şi o pui la fiert cu apă caldă. Repeţi operaţiunea, apoi laşi fasolea să fiarbă.

Adaugi ceapa tăia, tă mărunt şi restul legumelor tăiate bucăţi mai mari. Roşiile se pun curăţate de coajă şi tăiate felii. Completezi, cu apă şi laşi, totul la fiert până sunt, bine pătrunse. Pui tăieţeii şi mai fierbi 5 minute. Adaugi uleiul, leuşteanul, frunzele de ţelină, pătrunjelul, potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi ciorba de fasole boabe să mai clocotească de 2-3 ori.

Ciorba de vita

Ciorba de vita

Ciorba de curcan

Ciorba de curcan

Ciorba de crap cu orez

Ciorba de crap cu orez

sursa foto: www.wikihow.com

www.wikihow.com