Ciorbă de fasole cu cârnaţi

Săţioasă şi uşor de preparat, această ciorbă de fasole cu carnati este un deliciu. Un deliciu pentru întreaga familie!
Ingrediente (6 porţii)
500 g fasole boabe 2 cârnaţi de casă 1 ardei gras 2 morcovi 2 cartofi potriviţi 1 conservă roşii cuburi 750 ml suc de roşii 2 foi dafin 1 linguriţă cimbru 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper sucul de la 1 lămâie (opţional) 1 ceapă smântână (opţional)
Mod de preparare
Speli în mai multe ape fasolea şi o laşi peste noapte la înmuiat. O fierbi în trei ape, în ultima pui un praf de sare. Cureţi şi tai morcovii, ceapa şi ardeiul gras, şi îi căleşti în puţin ulei.
Adaugi un pic de apă. Tai în felii cârnaţii şi-i perpeleşti în ulei. După 30 de minute, de când a început să fiarbă fasolea, adaugi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi, mixul călit de morcovi, ceapă şi ardei, feliile de cârnat, roşiile cuburi şi sucul de roşii. Amesteci şi laşi să fiarbă, la foc mediu.
Adaugi cimbrul şi foile de dafin, potriveşti de sare şi piper. Tot acum poţi acri şi cu sucul de lămâie. Spre sfârşit, presari peste ciorba de fasole cu carnati pătrunjelul şi mărarul tocate mărunt, închizi focul şi laşi oala acoperită. Poţi servi aceasta ciorba de fasole si cu smântână.
sursa foto: profimedia