Ciorbă de fasole cu ciolan afumat şi tarhon

Ciorba de fasole cu ciolan afumat şi tarhon jpeg

Alege fasolea cât mai tânără, ca să fie mai uşor digerabilă pentru această mâncare pe care o poţi pregăti în această zi de sărbătoare. Pentru a evita balonările, lasă fasolea la înmuiat peste noapte şi fierbe-o la mai întâi 10 minute, scurgi apa, o clăteşti şi apoi continui firberea. Eventual îi mai schimbi apa de două ori.

Ciorbă de fasole cu ciolan afumat şi tarhon - Ingrediente

700 g fasole boabe 2 morcovi 1 păstârnac ½ linguriţă boia 1 pahar de bulion 1 ţelină sare cimbru piper 500 g ciolan afumat tarhon tocat

Ciorbă de fasole cu ciolan afumat şi tarhon - Mod de preparare

Pui fasolea la înmuiat de seara. Dimineaţa, fierbi şi schimbi apa de cel puţin trei ori. De fiecare dată torni peste fasole apă clocotită. După ultima apă adaugi şi carnea, pe care o fierbi împreună cu fasolea. Spumuieşti, ocazie cu care vei îndepărta şi neplăcutele pieliţe ce se desprind de pe boabe. Fierbi acoperit. Separat, cureţi legumele şi le toci. După aproximativ o oră pui zarzavatul, boiaua, cimbrul, sarea şi laşi la fiert să se înmoaie legumele. Scoţi carnea şi cimbrul, o dezosezi şi o tai. Adaugi bulionul să fiarbă în zeamă şi după aproximativ 10 minute carnea. Laşi la fiert, şi dacă fasolea e moale opreşti focul. Serveşti ciorba presărată cu tarhon ori cu pătrunjel, după gust, alături de o ceapă roşie, spartă şi dată cu sare ori însoţită de ardei iute. Ciorba de fasole cu ciolan afumat şi tarhon poate fi savurată chiar şi la cină!