Ciorbă de fasole cu costiţă afumată. Reţetă moldovenească.

ciorba fasole cu afumatura jpeg

Această mâncare vă va aminti de bucătăria bunicii şi de mirosul acestei reţete de ciorbă de fasole cu costiţă afumată.

Ingrediente pentru ciorbă de fasole cu costiţă afumată

300 g boabe de fasole colorată 200 g costiţă afumată 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac 1 ţelină mică 1 ardei gras 300 ml pulpă de roşii (conservă) pătrunjel verde 500 ml borş de casă sare piper

Modul de preparare al reţetei de ciorbă de fasole cu costiţă afumată

Se lasă fasolea la înmuiat câteva ore sau de seara până dimineaţa. Se scurge, se fierbe în două ape care se aruncă şi în cea de-a treia apă se adaugă sare şi se lasă la fiert până este aproape pătrunsă. Se adaugă legumele curăţate, spălate şi tăiate după preferinţă, se completează cu apă şi se lasă la fiert circa 20 de minute. Între timp, se taie costiţa “beţişoare”, se rumenesc crocant într-o tigaie neaderentă şi se adaugă în oală, continuând fierberea încă 10 minute. Se adaugă pulpa de roşii, pătrunjel tocat mărunt, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se mai fierbe 5 minute. Se adaugă borşul de casă, fiert şi spumuit separat, leuştean tocat mărunt şi după 2-3 clocote se opreşte focul.

Se lasă acoperită cu capac 10 minute să se aromatizeze şi apoi se serveşte.

Completaţi mai jos in căsuţa de comentarii, dacă aveţi întrebări legate de modul de preparare al reţetei de ciorbă de fasole cu costiţă afumată.