Ciorbă de fasole în pâine
Pentru a scurta timpul de preparare a ciorbelor, se recomandă folosirea oalelor sub presiune. Reţeta de ciorbă de fasole în pâine este extrem de delicioasă şi e perfectă pentru masa de prânz.
Ingrediente Ciorbă de fasole în pâine
- 4 pâini rotunde medii, bine coapte
- 250 g fasole albă
- sare
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- ½ ţelină
- 3-4 linguri pastă de tomate
- 1 ardei gras
- 250 ml borş
- pătrunjel tocat
- 1-2 linguri ulei
Preparare Ciorbă de fasole în pâine
Speli fasolea şi o pui la înmuiat peste noapte. A doua zi, schimbi apa, o pui pe foc şi o laşi să clocotească, apoi mai schimbi apa de încă trei ori. Torni ultima apă, presari sare şi o laşi să fiarbă o oră.
Separat, încingi uleiul şi adaugi ceapa, morcovul, păstârnacul şi ţelina date prin răzătoare şi ardeiul tocat. Ţii câteva minute să se înmoaie, pui pasta de tomate şi mai laşi pe foc 15-20 de minute, apoi le răstorni în oală. Torni borşul, laşi 10 minute şi opreşti focul.
Tai un capac la pâini şi scoţi o parte din miez. Torni ciorba de fasole în pâine şi o serveşti presărată cu pătrunjel verde.
Poftă bună!