Ciorbă de fasole verde
Chiar dacă e iarnă, scoatem fasolea verde din congelator şi gătim rapid o ciorbiţă bună!
De ce ai nevoie ca să găteşti ciorbă de fasole verde:
2 morcovi 1 rădăcină pătrunjel 1 albitură 1 ceapă 1 ţelină 1 ardei 500 g fasole verde congelată 200 g mazăre congelată 2-3 linguri bulion 1 legătură pătrunjel 3 linguri ulei sare
Cum găteşti ciorbă de fasole verde:
Toci ceapa, albitura, rădăcina de pătrunjel, ardeiul, morcovii, ţelina şi le căleşti 2 minute în ulei încins. Stingi cu un litru şi jumătate de apă. După ce s-au fiert, adaugi fasolea verde şi mazărea congelate, bulionul şi mai laşi 10 minute să se combine aromele. Potriveşti de sare, toci pătrunjelul şi-l presari peste ciorbă. Stingi focul.