Ciorbă de fasole verde

ciorba de fasole cu bacon shutterstock 53434498 jpeg

N-ai mai mâncat de mult o ciorbă gustoasă, aşa ca la mama acasă? Ar putea fi chiar propunerea noastră de azi.

Ingrediente

800 g fasole verde din conservă 150 g costiţă afumată 1 ceapă mare 2 morcovi 1 ardei gras 100 g ţelină 2 cartofi 100 g pulpă de roşii frunze de ţelină pătrunjel verde 500 ml borş de casă sare piper

Cum se prepară

Se taie costiţa cubuleţe şi se rumeneşte, fără adaos de ulei, apoi se scoate deoparte. În locul ei, se căleşte ceapa tocată mărunt. Se adaugă apoi morcovii, ţelina şi ardeiul tăiate cubuleţe. Se adaugă 300 ml apă şi se fierb legumele până se înmoaie.

Când legumele sunt fierte pe jumătate, se adaugă fasolea, cartofii tăiaţi cuburi, pulpa de roşii, frunze de ţelină şi pătrunjel verde, sare şi piper, după gust. Se acoperă cu doi litri de apă caldă şi se lasă să fiarbă totul, la foc mic, 15 minute.

Se acreşte cu borşul fiert separat şi spumuit. Se serveşte caldă, garnisită cu costiţa prăjită.

sursa foto: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg