Ciorbă de fasole verde cu costiţă afumată

ciorba de fasole verde cu costita afumata jpeg

Fasolea verde este inclusă în orice regim hipocaloric. Uşoară, este apreciată pentru conţinutul de fibre şi pentru senzaţia de saţietate pe care o oferă. În afară de această ciorbă de fasole verde cu costiţă afumată, mai poţi face fasole în stil provensal. Adică se călesc o ceapă tocată şi o roşie tăiată cubuleţe în puţin ulei de măsline. Se adaugă fasolea, iar la urmă se presară pătrunjel tocat şi usturoi strivit.

Ciorbă de fasole verde cu costiţă afumată - Ingrediente

800 g fasole verde din conservă 150 g costiţă afumată 1 ceapă mare 2 morcovi 1 ardei gras 100 g ţelină 2 cartofi 100 g pulpă de roşii frunze de ţelină pătrunjel verde 500 ml borş de casă sare piper

Ciorbă de fasole verde cu costiţă afumată - Cum se prepară

Se taie costiţa cubuleţe şi se rumeneşte, fără adaos de ulei, apoi se scoate deoparte. În locul ei, se căleşte ceapa tocată mărunt. Se adaugă apoi morcovii, ţelina şi ­ardeiul ­tăiate cubuleţe. Se adaugă 300 ml apă şi se fierb legumele până se înmoaie. Când legumele sunt fierte pe jumătate, se adaugă fasolea, cartofii tăiaţi cuburi, pulpa de roşii, frunze de ţelină şi pătrunjel verde, sare şi piper, după gust. Se acoperă cu doi litri de apă caldă şi se lasă să fiarbă ­totul, la foc mic, 15 minute. Se acreşte cu borşul fiert separat şi spumuit. Se serveşte caldă, garnisită cu costiţa prăjită.