Ciorbă de găină cu tăiţei de casă

După atâtea preparate grele de Paşti este cazul să încerci o reţetă cu mai puţine calorii, cum este această ciorbă de găină cu tăiţei de casă.
De ce ai nevoie pentru ciorbă
2 morcovi
1 praz
1 rădăcină ţelină mică
1 păstârnac mare
1 ceapă mică
500 g carne de găină
1,5-2 litri apă
sare
piper
250 g tăiţei, după preferinţă
1 legătură pătrunjel, tocat
borş, după gust
Cum se prepară ciorba
Speli zarzavatul şi îl cureţi. Tai morcovii şi prazul rondele, iar ţelina, păstârnacul şi ceapa le faci cubuleţe. Speli carnea, o tai după preferinţă şi o fierbi în apă cu sare. Iei spuma care se formează la suprafaţă, adaugi legumele şi potriveşti gustul de sare şi de piper. Fierbi ciorba acoperită cu un capac, la foc mic, până când legumele şi carnea se înmoaie.
Adaugi tăiţeii şi îi fierbi conform indicaţiilor de pe ambalaj. Pui pătrunjelul, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi mai laşi să fiarbă câteva minute. Acreşti ciorba cu borş, după gust, şi o mai ţii pe foc câteva minute. O serveşti caldă, decorată cu pătrunjel tocat, dacă doreşti.