Ciorbă de legume

ciorba legume jpeg

Încălzeşte-te în această seară cu o delicioasă ciorbă de legume, preparată după o reţetă tradiţională.

Ingrediente pentru ciorbă de legume

1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină mică 1 ardei gras 3 cartofi 200 ml pulpă de roşii 2 linguri ulei frunze de ţelină frunze de pătrunjel frunze de mărar 1 lămâie 2 linguri smântână sare piper

Mod de preparare pentru ciorbă de legume

Cureţi, speli legumele, le tai după preferinţă, apoi le căleşti împreună cu cele două linguri de ulei şi două linguri de apă, până se înmoaie. Acoperi cu 2-3 litri de apă caldă, adaugi şi frunzele de verdeaţă prinse în buchet cu un fir de aţă, pentru a fi scoase mai uşor la sfârşit, şi laşi să fiarbă 20 de minute, la foc mic. Adaugi pulpa de roşii, potriveşti gustul de sare şi piper şi, după ce fierbe 10 minute, scoţi deoparte bucheţelul de verdeaţă şi dregi ciorba cu smântâna bătută cu zeama de lămâie stoarsă. Serveşti ciorba de legume caldă.