Ciorbă de legume

Ciorba de legume jpeg

Reţetă simplă dar mereu la îndemână , ciorba de legume este startul perfect pentru un prânz în familie.

Ingrediente pentru ciorbă de legume

1 fir de praz 1 morcov 2 dovlecei 2 cartofi 1 ardei gras 5 roşii din conservă zdrobite 2 linguri ulei zeama de la o lămâie sare piper

Mod de preparare pentru ciorbă de legume

Se taie rondele partea albă a prazului şi se căleşte în ulei. Se adaugă şi restul legumelor tăiate bucăţele şi se continuă călirea până când se înmoaie. Se pun sare, după gust, şi apă caldă, continuând călirea. Când legumele sunt aproape pătrunse, se acoperă cu apă caldă şi, după ce dau în clocot, se adaugă pulpa de roşii şi se potriveşte gustul de sare şi piper. Se lasă să mai fiarbă 5 minute. Se ia vasul de pe foc, se acreşte cu zeama de lămâie, iar ciorba de legume se serveşte caldă.