Ciorbă de legume

Ciorba de legume jpeg

Nimic nu deschide pofta de mâncare mai bine decât o farfurie cu ciorbă bogată în vitamine. Această reţetă nu trebuie să lipsească din meniul zilnic. Ciorba de legume este potrivită şi pentru masa de Paşte.

Ingrediente:

½ conopidă 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac ½ ţelină ½ salată verde 1 tijă de praz 3 roşii 150 ml suc de roşii 1 l de borş 150 g tăiţei sare piper

Mod de preparare:

Rupi conopida în bucheţele, pe care le speli sub un jet de apă rece. Tai ceapa mărunt şi o pui la fiert într-o oală cu 2 litri de apă şi puţină sare. Între timp cureţi morcovul, păstârnacul şi ţelina şi le tai cubuleţe. Speli frunzele de salată verde, le rupi cu mâna bucăţi mici şi le laşi la scurs.

Speli prazul, îl tai feliuţe şi-l adaugi împreună cu celelalte legume în oală. Laşi să fiarbă 20 de minute. Într-un vas separat pui borşul să dea un clocot. După ce a fiert îl adaugi în oală împreună cu roşiile tăiate în patru, tăiţeii şi sucul de roşii şi laşi să fiarbă 15 de minute. Adaugi frunzele de salată şi mai laşi ciorba de legume să clocotească 5 minute.

Stingi focul şi presari in ciorba de legume piper măcinat.

Ciorba de praz

Ciorba de praz

Ciorba de burta

Ciorba de burta

Ciorba de fasole rosie

Ciorba de fasole rosie