Ciorbă de legume cu borş de casă

ciorba de legume cu bors de casa jpeg

Pătrunjelul face parte din grupul legumelor şi fructelor cu cel mai mare conţinut de vitamina C. Foloseşte o mână de pătrunjel proaspăt, tocat la prepararea acestei ciorbe de legume cu borş de casă. Există trei varietăţi principale: pătrunjelul creţ, pătrunjelul neted şi pătrunjelul de rădăcină, de la care se poate utiliza întreaga plantă.

Ciorbă de legume cu borş de casă - Ingrediente (8 porţii)

1 ceapă roşie 1 praz partea albă 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ţelină mică 1 ardei gras 2 linguri ulei 300 ml pulpă de roşii (conservă) 2 cartofi potriviţi 600 ml borş de casă pătrunjel verde leuştean sare piper 200 g smântână pentru dres

Ciorbă de legume cu borş de casă - Mod de preparare

Se curăţă legumele, se spală şi se taie după preferinţă, apoi se călesc cu două linguri de ulei şi două linguri de apă. Când încep să se înmoaie, se acoperă cu apă caldă, se condimentează cu sare, după gust, se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă, la foc mic, 20 de minute.

Se adaugă pulpa de roşii, se corectează gustul de ­sare şi piper, se completează cu apă caldă, dacă este cazul, şi se lasă să mai fiarbă 10 minute. Separat, se fierbe borşul, se ia spuma formată şi se toarnă în supă. Se adaugă verdeaţa tocată mărunt şi, după un clocot, se ia de pe foc. În momentul servirii, se adaugă smântâna.