Ciorbă de legume în pâine

După mesele copioase de sărbători, e vremea să consumi bucate cu mai puţine calorii. Prepară o ciorbă de legume în pâine şi bucură-te de savoarea ei.
Ingrediente pentru ciorbă de legume în pâine
2 cepe 2 morcovi 1 păstârnac ½ ţelină 1 ardei gras 1 dovlecel mediu 2 cartofi 5-7 foi de varză 150 g fasole verde 2 roşii medii 500 ml borş 1 legătură pătrunjel ½ legătură leuştean ulei sare piper pâine rotundă, opţional smântână, opţional ardei iute, opţional
Mod de preparare al reţetei de ciorbă de legume în pâine
Speli şi tai legumele. Încingi într-o oală câteva linguri de ulei şi pui la călit ceapa, morcovul şi ardeiul gras. După câteva minute adaugi varza, păstăile de fasole, ţelina şi păstârnacul, amesteci bine şi acoperi totul cu 2 litri de apă. Laşi să fiarbă la foc mediu.
Când legumele sunt aproape făcute, adaugi cartofii şi roşiile. Laşi 10 minute, apoi pui şi dovlecelul. După alte câteva minute, torni borşul fiert separat, sărezi şi piperezi după gust şi laşi să dea câteva clocote. După ce stingi focul, adaugi pătrunjelul şi leuşteanul, tăiate mărunt.
Tai în două pâinea rotundă, o scobeşti la mijloc şi o foloseşti, dacă vrei, pe post de bol pentru ciorbă. Poţi servi ciorba de legume în pâine cu smântână şi ardei iute.
sursa foto: Profimedia