Ciorbă de mânzat a la grec

ciorba de porc, ardeal jpeg

Gătiţi carnea de vită de preferinţă la cuptor sau prin fierbere. O puteţi mânca, de asemenea crudă, sub formă de carpaccio sau tartar. pentru a frăgezi o bucată de carne, marinaţi-o în suc de citrice minimum o zi, la frigider. La fel puteţi proceda şi pentru această reţetă de ciorbă de mânzat a la grec.

Ciorbă de mânzat a la grec - Ingrediente

500 g carne mânzat 2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 bulb de ţelină 1 ceapă 60 g orez 200 ml smântână 150 ml lapte 3 gălbenuşuri 1 lămâie 3 linguri ulei pătrunjel verde sare piper

Ciorbă de mânzat a la grec - Mod de preparare

Se spală carnea, se porţionează cuburi şi se pune la fiert în apă rece. Se curăţă cu grijă spuma formată. Se adaugă zarzavaturile (cu excepţia unui morcov) curăţate, tăiate bucăţi mari, iar ceapa se lasă întreagă. Se fierbe la foc potrivit până când carnea şi zarzavaturile sunt bine pătrunse. Se strecoară supa. Separat, morcovul păstrat se rade pe răzătoarea cu ochiuri fine, se căleşte şi se toarnă în supă, se adaugă fâşiile de carne şi se lasă pe foc, fără să clocotească. Într-un castron, se bat gălbenuşurile cu laptele şi cu smântâna. Se adaugă, pe rând, câteva polonice de supă fierbinte, amestecând continuu, apoi se toarnă treptat în oala cu supă, amestecând bine, ca ouăle să nu se coaguleze. Se adaugă orezul fiert separat, se acreşte cu zeama de lămâie, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă să dea 1-2 clocote. Se serveşte ciorba de mânzat a la grec fierbinte, garnisită cu pătrunjel verde tocat.