Ciorbă de miel

ciorbamiel jpeg

Ingrediente:  50 g orez,  3 morcovi potriviţi,  1 lingură legume uscate,  sare după gust,  3 litri de apă,  crenguţe de leuştean verde,   1 kg carne de miel,  1 ceapă,  100 g ţelină,  1 păstârnac

Mod de preparare

Cureţi ceapa, zarzavaturile şi le speli. Le pui pe un prosop curat la scurs. Tai ceapa şi leuşteanul mărunt, iar zarzavaturile cubuleţe. Speli orezul, după ce l-ai ales, apoi şi carnea. Într-o oală pui apa şi praful de sare şi adaugi carnea. După ce a dat într-un clocot, adaugi zarzavaturile, condimentele de legume şi laşi să fiarbă până carnea devine moale. Cu 15 minute înainte de a fi gata, adaugi orezul. Dai oala de pe foc şi adaugi leuşteanul.  Serveşti ciorba când s-a mai răcit. Eu am servit-o într-un bostan curăţat foarte bine.

Ana-Maria Plăcintă Alexandrache, Suceava