Ciorbă de miel

Ingrediente: 50 g orez, 3 morcovi potriviţi, 1 lingură legume uscate, sare după gust, 3 litri de apă, crenguţe de leuştean verde, 1 kg carne de miel, 1 ceapă, 100 g ţelină, 1 păstârnac
Mod de preparare
Cureţi ceapa, zarzavaturile şi le speli. Le pui pe un prosop curat la scurs. Tai ceapa şi leuşteanul mărunt, iar zarzavaturile cubuleţe. Speli orezul, după ce l-ai ales, apoi şi carnea. Într-o oală pui apa şi praful de sare şi adaugi carnea. După ce a dat într-un clocot, adaugi zarzavaturile, condimentele de legume şi laşi să fiarbă până carnea devine moale. Cu 15 minute înainte de a fi gata, adaugi orezul. Dai oala de pe foc şi adaugi leuşteanul. Serveşti ciorba când s-a mai răcit. Eu am servit-o într-un bostan curăţat foarte bine.
Ana-Maria Plăcintă Alexandrache, Suceava