Ciorbă de miel

Ingrediente: 1 kg carne de miel, 300 g ciuperci pleuro, tus, 2 morcovi, 150 g fasole verde, 1 ceapă, 3-4 căţei de usturoi, 300 g smântână, 2 ouă, 2 linguri ulei, zeama de la două lămâi sau oţet, sare, piper, leuştean
Dificultate: mică Timp de preparare: 60 min Număr porţii: 4
Mod de preparare
Tai carnea şi o pui la fiert în 5 litri de apă, şi când dă în fiert o spumezi. Cureţi morcovii şi ceapa, le tai şi le pui peste carne. Căleşti ciupercile tăiate în ulei cu usturoiul zdrobit. Le adaugi în ciorbă, laşi să fiarbă şi cu 15 minute înainte să opreşti focul pui fasolea verde.
Opreşti focul, acreşti ciorba şi pui sare şi piper. Iei zeamă din oală şi torni peste smântâna bătută cu ouăle până aceasta ajunge la temperatura ciorbei, după care o răstorni înoală.
Asezonezi cu leuştean.