Ciorbă de oase de porc cu zeamă de varză
Probabil că ai desfăcut deja butoiul cu murături, un motiv în plus să prepari această delicioasă ciorbă de oase de porc cu zeamă de varză. Te va încălzi imediat în sezonul rece.
De ce ai nevoie pentru ciorbă de oase de porc cu zeamă de varză
300 g coastă de porc
500 g carne de porc
2 morcovi
2 cepe
1 ardei
5-6 linguri suc de roşii
2 mâini fidea
750 ml zeamă de varză
sare
pătrunjel
Cum se prepară ciorbă de oase de porc cu zeamă de varză
Opăreşti coastele şi carnea de porc, arunci apa, le speli şi le pui din nou la fiert, în apă cu sare. Dacă mai este nevoie, iei spuma. Când carnea s-a înmuiat adaugi ceapa şi morcovul tocat. Mai laşi să fiarbă iar după 15-20 de minute pui ardeiul tocat şi sucul de roşii. Laşi să clocotească câteva minute, torni zeama de varză, adaugi fideaua şi mai laşi să fiarbă 20 de minute. Stingi focul şi presari pe deasupra pătrunjel.