Ciorbă de oase de porc cu zeamă de varză

ciorba taraneasca ca in ardeal jpeg

Probabil că ai desfăcut deja butoiul cu murături, un motiv în plus să prepari această delicioasă ciorbă de oase de porc cu zeamă de varză. Te va încălzi imediat în sezonul rece.

De ce ai nevoie pentru ciorbă de oase de porc cu zeamă de varză

300 g coastă de porc

500 g carne de porc

2 morcovi

2 cepe

1 ardei

5-6 linguri suc de roşii

2 mâini fidea

750 ml zeamă de varză

sare

pătrunjel

Cum se prepară ciorbă de oase de porc cu zeamă de varză

Opăreşti coastele şi carnea de porc, arunci apa, le speli şi le pui din nou la fiert, în apă cu sare. Dacă mai este nevoie, iei spuma. Când carnea s-a înmuiat adaugi ceapa şi morcovul tocat. Mai laşi să fiarbă iar după 15-20 de minute pui ardeiul tocat şi sucul de roşii. Laşi să clocotească câteva minute, torni zeama de varză, adaugi fideaua şi mai laşi să fiarbă 20 de minute. Stingi focul şi presari pe deasupra pătrunjel.