Ciorbă de perişoare

ciorba de perisoare acrita cu bors jpeg

Ha! Ai şi uitat când ai preparat ultima oară o ciorbă de perişoare! Nu pierde timpul! Găteşte-o chiar azi!

Ingrediente

400 g carne tocată de vită 2 linguri orez 1 ceapă 1 ou 2 morcovi 1 pătrunjel 1/2 ţelină 1/2 l borş 1 legătură leuştean sare piper

Mod de preparare

Zarzavatul curăţat şi tăiat cubuleţe se pune la fiert în 2 litri de apă şi puţină sare Borşul se pune la fiert separat şi se lasă să dea în clocot.

Ceapa se toacă mărunt şi se amestecă cu carnea, orezul spălat, sare şi piper.

Cu mâna udă se formează biluţe din amestecul de carne. Când legumele sunt aproape fierte, se pun şi perişoarele în ciorbă.

Se lasă să fiarbă la foc potrivit aproximativ 20 de minute. Se adaugă borşul, se mai lasă să dea în câteva clocote, se ia vasul de pe foc şi se pune leuşteanul tocat fin.

sursa foto: Shutterstock