Ciorbă de perişoare acrită cu borş

ciorba de perisoare acrita cu bors jpeg

Nicio ciorbă nu se compară cu ciorba de perişoare acrită cu borş, aşa, făcută ca la mama acasă. Nu te zgârci la nimic dacă vrei să obţii o delicioasă ciorbă. Pune toate ingredientele de care ai nevoie şi urmează toţi paşii recomandaţi de noi.

Ciorbă de perişoare acrită cu borş - Ingrediente

400 g carne tocată de vită 2 linguri orez 1 ceapă 1 ou 2 morcovi 1 pătrunjel ½ ţelină ½ l borş 1 legătură leuştean sare piper

Ciorbă de perişoare acrită cu borş - Cum se prepară

Zarzavatul curăţat şi tăiat cubuleţe se pune la fiert în 2 l de apă şi puţină sare. Borşul se pune la fiert separat şi se lasă să dea în clocot. Ceapa se toacă mărunt şi se amestecă cu carnea, orezul spălat, sare şi piper. Cu mâna udă se formează biluţe din amestecul de carne. Când legumele sunt aproape fierte, se pun şi perişoarele în ciorbă. Se lasă să fiarbă la foc potrivit aproximativ 20 minute. Se adaugă borşul, se mai lasă să dea în câteva clocote, se ia vasul de pe foc şi se pune leuşteanul tocat fin peste ciorba de perişoare acrită cu borş.