Ciorbă de perişoare cu borş de casă

ciorba de perisoare cu bors de casa jpeg

Dacă mâncaţi cantităţi moderate şi alegeţi bucăţile mai slabe, vita poate fi aliatul tău nutritiv, în primul rând datorită proteinelor sale de calitate. carnea tocată pe carwe o vei folosi pentru această ciorbă de perişoare cu borş de casă are grăsime între 5 şi 20%, ba chiar poate 30%. Consum-o la cel mult trei zile de la achiziţionare.

Ciorbă de perişoare cu borş de casă - Ingrediente (6 porţii)

400 g carne tocată de vită 2 linguri orez 1 ceapă 1 ou 2 morcovi 1 legătură pătrunjel 1/2 ţelină 1/2 l borş 1 legătură leuştean sare piper 2 l apă

Ciorbă de perişoare cu borş de casă - Mod de preparare

Pui morcovii şi ţelina curăţate şi tăiate fâşii subţiri sau cubuleţe la fiert în 2 litri de apă şi puţină sare. Fierbi borşul separat şi laşi să dea în clocot. Tai ceapa mărunt şi amesteci cu carnea, oul, orezul spălat, sare şi piper. Cu mâna udă formezi biluţe din amestecul de carne. Când legumele sunt aproape fierte, pui perişoarele în ciorbă. Laşi să fiarbă la foc potrivit aproximativ 20 de minute. Adaugi borşul, mai laşi să dea câteva clocote, iei vasul de pe foc şi presari leuşteanul şi pătrunjelul tocate fin.