Ciorbă de perişoare cu smântână şi borş

ciorba perisoare smantana bors jpeg

Uşor de preparat, în numai 50 de minute, această ciorbă de perişoare cu smântână şi borş poate deveni reţeta familiei tale.

Ingrediente pentru 4 porţii de ciorbă de perişoare cu smântână şi borş

2 l apă 1 l borş 2 cepe medii 3 morcovi 1 ardei gras roşu 1 păstârnac ½ ţelină 1 roşie mare pătrunjel şi mărar 3 linguri de ulei 500 g carne tocată combinată (porc şi vită) 2 ouă 1 ceapă medie 100 g orez sare şi piper smântână

Mod de preparare pentru 4 porţii de ciorbă de perişoare cu smântână şi borş

Tai şi dai prin răzătoare toate legumele. Le pui într-o oală cu puţin ulei, mai puţin roşia şi ardeiul gras, şi le laşi la călit câteva minute. Când s-au înmuiat, adaugi apa şi după 10 minute, roşia şi ardeiul gras. Laşi la fiert 30 minute.

Între timp, faci amestecul pentru perişoare. Într-un bol, pui carnea, orezul, un vârf de sare, piper, 2 ouă şi pătrunjelul tocat. Amesteci bine. Cu mâinile umezite în permanenţă, modelezi perişoarele, de dimensiunea unei nuci.

Când majoritatea legumelor sunt gata, adaugi borşul şi biluţele de carne, pe rând. Laşi să fiarbă până când acestea ridică la suprafaţă. Spre sfârşit, sărezi şi presari pătrunjelul. Închizi focul şi acoperi oala cu un capac.

Serveşti cu smântână.

Dacă aveţi observaţii privind această reţetă de ciuperci cu smântână şi usturoi, vă rugăm să le faceţi la rubrica de comentarii de mai jos