Ciorbă de peşte

Un prânz fără ciorbă nu ar fi complet mai ales când este frig afară, iar o ciorbă de peşte este binevenită.
Ingrediente pentru ciorbă de peşte
1 fitofag de 1,5-2 kg 2 linguri ulei 2 morcovi 1 fir de praz (partea albă) 1 ceapă roşie 1 ardei capia roşu 1 cartof 250 ml pulpă de roşie 2 tije de ţelină mărar verde pătrunjel verde sare piper 500 ml borş
Mod de preparare pentru ciorbă de peşte
Tai ceapa mărunt, prazul rondele, morcovii, ardeiul şi cartoful cubuleţe. Le căleşti cu două linguri de ulei, trei linguri de apă şi un praf de sare, amestecând până se înmoaie. Adaugi tijele de ţelină tăiate rondele şi pulpa de roşii, acoperi cu 2-3 litri de apă şi laşi să fiarbă 20 de minute, la foc mic, acoperit cu capac.
Între timp, cureţi peştele de solzi şi de intestine, îl speli şi-l tai felii mai groase, în funcţie de numărul de porţii. Când legumele sunt bine pătrunse, adaugi bucăţile de peşte, inclusiv căpăţâna, verdeaţa tocată, adaugi sare, dacă este cazul, piper, după gust, şi laşi să mai fiarbă 10-15 minute. Acreşti cu borşul fiert şi spumuit separat. Serveşti ciorba de peşte caldă, garnisită cu crenguţe de mărar verde.