Ciorbă de peşte cu borş de casă

Borşul sau zeama rezultată din macerarea tărâţelor de grâu este un tonic natural ce conţine minerale şi un complex de vitamine B şi C. De aceea, acest aliment folosit de obicei pentru ciorbe, are beneficii multiple pentru sănătate. Motiv pentru care am preparat această ciorbă de peşte cu borş de casă. Nu ezita să foloseşti borş şi la prepararea altor ciorbe.
Ciorbă de peşte cu borş de casă - Ingrediente (10 porţii)
1 kg peşte 1 litru borş 1 păstârnac 1 morcov 1 rădăcină ţelină sau 2-3 tije 1 ceapă 2-3 linguri orez 1 rădăcină pătrunjel 50 ml ulei 200 ml suc de roşii pătrunjel sare
Ciorbă de peşte cu borş de casă - Mod de preparare
Cureţi peştele şi îl speli bine. Îl tai bucăţi sau rondele. Cureţi morcovul, ţelina (sau tijele) şi păstârnacul şi le tai mărunt. Ceapa o cureţi şi o tai julien. Încingi uleiul într-o tigaie, pui legumele şi le laşi 1 minut să se înmoaie, apoi adaugi 1-1,5 litri de apă încălzită şi laşi la fiert. Separat, dai borşul în clocot. Când legumele sunt aproape fierte, adaugi orezul şi sarea şi laşi 15 minute, apoi torni sucul de roşii şi borşul. Dacă mai este nevoie, mai poţi adăuga apă fiartă.
Cu un sfert de oră înainte să iei de pe foc, adaugi peştele şi laşi până se albeşte carnea. Serveşti ciorba caldă cu pătrunjel presărat pe deasupra. Dacă vrei, o poţi servi cu mămăliguţă.