Ciorbă de peşte cu borş de casă
Pentru această reţetă de peşte cu borş de casă vă recomandăm să folosiţi crap sau şalău. Dar, la urma urmei, poţi folosi orice tip de peşte doreşti pentru că dacă urmezi paşii recomandaţi de noi nu vei da greş cu gustul.
Ciorbă de peşte cu borş de casă - Ingrediente (4-5 porţii)
1 kg file de peşte 1 morcov 1 rădăcină pătrunjel 1 ceapă mare 100 g ţelină 2 ardei graşi 2 roşii mari 2 linguriţe orez ½ l borş 2 linguri ulei 1 legătură leuştean sare
Ciorbă de peşte cu borş de casă - Mod de preparare
Fileurile de pangasius le speli şi le tai bucăţi potrivite. Cureţi zarzavatul, îl dai pe răzătoarea mare împreună cu ceapa, ardeiul îl tai mărunt şi căleşti totul în ulei câteva minute. Stingi cu 3 litri de apă caldă, pui orezul spălat şi laşi să fiarbă bine. Roşiile le tai cubuleţe sau le dai pe răzătoarea mare, le adaugi în supă şi mai laşi să fiarbă 10-15 minute. Borşul îl fierbi separat, îl torni în oală şi potriveşti gustul de sare.Dacă ciorba este prea deasă, mai adaugi apă caldă. Când clocoteşte, pui bucăţile de peşte şi mai fierbi 5 minute. Iei oala de pe foc şi pui leuşteanul tocat mărunt deasupra ciorbei de peşte cu borş de casă.