Ciorbă de porc cu tarhon

supa pui morcovi jpeg

Este o reţetă care nu mai are nevoie de nici un fel de comentariu şi poartă semnătura regretatului Radu Anton Roman. Ea poate fi găsită în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“. Ingrediente

1 ou

200 ml smântână

500 g cartofi

500 ml zer

1 legătură tarhon

500 g carne proaspătă de porc

300 g carne afumată de porc

1 morcov

1 păstârnac

1 ţelină

1 ceapă

sare

piper

Mod de preparare

„Se pune carnea la fiert în 3 litri de apă, se spumuieşte. Se curăţă zarzavatul, se taie cubuleţe, se pune la fiert cu carnea 1 oră. Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe, se pun la fiert - o jumătate de oră. Se toacă tarhonul. Se bate oul cu zer, tarhon, sare, piper şi smântână. Se drege-acreşte ciorba, se mai dă câteva clocote“. Se serveşte fierbinte.

sursa: cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“

sursa foto: Shutterstock



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg