Ciorbă de porc cu tarhon

supa pui morcovi jpeg

Este o reţetă care nu mai are nevoie de nici un fel de comentariu şi poartă semnătura regretatului Radu Anton Roman. Ea poate fi găsită în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“. Ingrediente

1 ou

200 ml smântână

500 g cartofi

500 ml zer

1 legătură tarhon

500 g carne proaspătă de porc

300 g carne afumată de porc

1 morcov

1 păstârnac

1 ţelină

1 ceapă

sare

piper

Mod de preparare

„Se pune carnea la fiert în 3 litri de apă, se spumuieşte. Se curăţă zarzavatul, se taie cubuleţe, se pune la fiert cu carnea 1 oră. Se curăţă cartofii, se taie cubuleţe, se pun la fiert - o jumătate de oră. Se toacă tarhonul. Se bate oul cu zer, tarhon, sare, piper şi smântână. Se drege-acreşte ciorba, se mai dă câteva clocote“. Se serveşte fierbinte.

sursa: cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti“

sursa foto: Shutterstock