Ciorbă de porc cu zeamă de varză. Reţetă simplă şi delicioasă.

ciorba porc Fotolia 7395184 Subscription L jpeg

Poţi începe prepararea meniului din această zi cu o ciorbă de porc cu zeamă de varză, nu neapărat grasă. E simplu de pregătit şi e perfectă pentru prânz.

Ingrediente pentru ciorbă de porc cu zeamă de varză

400 g carne de porc 4-5 cartofi 3-4 morcovi 2-3 linguri bulion piper negru boabe zeamă varză

Mod de preparare pentru ciorbă de porc cu zeamă de varză

Morcovii curăţaţi şi trecuţi pe răzătoarea cu ochiuri mari se pun să se călească în puţin ulei. Se adaugă şi cartofii curăţaţi şi tăiaţi cuburi, se pune apă şi se pun la fiert.

Separat, se pune carnea la fiert în apă clocotită şi după ce s-a luat spuma de câteva ori şi carnea a fiert măcar 30 de minute, se adaugă peste legume. Se continuă fierberea.

După ce atât carnea, cât şi legumele sunt fierte, se pun piperul şi bulionul şi se acreşte, după gust, cu zeamă de varză care se pune direct în oală. Se aduce la masă cât mai caldă şi, după gust, cu ardei iute şi smântână.

Daca aveti observatii privind aceasta reteta de ciuperci cu smântână şi usturoi, va rugam sa le faceti la rubrica de comentarii de mai jos.

sursa foto: Fotolia