Ciorbă de praz. Reţetă rapidă şi gustoasă

ciorba de praz jpeg

Potrivită pentru această perioadă geroasă, reţeta noastră de ciorbă de praz va aduna la masă toată familia, în mijlocul unei arome îmbietoare.

Ingrediente pentru 6 porţii de ciorbă de praz

3-4 fire de praz 1 ceapă medie 2-3 morcovi 1 l borş 2 l apă 1 legătură de pătrunjel sare ulei

Modul de preparare al reţetei de ciorbă de praz

Cureţi legumele. Mărunţeşti ceapa, tai morcovii pe lungime (bastonaşe) şi prazul în rondele medii. Pui la fiert apa, împreună cu morcovii şi prazul. Ceapa o căleşti separat, în puţin ulei, şi o adaugi ulterior în oală. Potriveşti de sare şi laşi la foc mediu, 40-45 minute. Fierbi separat borşul şi îl torni în oală, mai laşi câteva clocote şi stingi focul. Presari pătrunjelul tăiat fin şi serveşti.

sursa foto: Profimedia