Ciorbă de pui à la grec

Ingrediente: 400 g piept de pui, 300 g smântână, 1 ceapă, 2 morcovi, 1 rădăcină pătrunjel, 1 bucată ţelină mai mică, 3 linguriţe orez, 2 gălbenuşuri, zeama de la o lămâie, pătrunjel verde, sare
Mod de preparare:Timp de preparare: 1h 25 min Dificultate: mică
Pui la fiert în 4 litri de apă pieptul de pui împreună cu ceapa întreagă, ţelina şi rădăcina de pătrunjel tăiate cubuleţe. Condimentezi cu sare şi laşi pe foc până este fiartă carnea. Iei oala de pe foc, arunci ceapa şi tai carnea bucăţele, o pui înapoi în supă. Adaugi morcovii tăiaţi cubuleţe şi orezul.
Laşi la fiert până când orezul şi morcovii s-au fiert şi pui zeama de lămâie. Amesteci smântâna cu gălbenuşurile şi adaugi treptat din zeama fierbinte până smântâna ajunge la temperatura supei, după care o torni în oală. Asezonezi cu pătrunjel verde.
De la Elena Luciana Dinu, Bucureşti