Ciorbă de pui cu borş

O cană cu borş este absolut necesară pentru a acri şi a da gust acestei ciorbe. Ni se făcuse poftă de o ciorbă de pui cu borş, pentru a da startul unui meniu săţios, dar şi gustis la început de săptămână.
Ciorbă de pui cu borş - Ingrediente (2 porţii)
1 pulpă pui 1 praz de mărime potrivită 2 morcovi 1 ceapă ½ de ţelină 1 legătură leuştean 250 ml borş fiert sare piper
Ciorbă de pui cu borş - Mod de preparare
Speli pulpa, o pui la fiert şi spumezi. Speli prazul şi-l tai bucăţi potrivite. Cureţi ceapa, morcovii şi ţelina. Tai ceapa mărunt, iar morcovii şi ţelina rondele şi le pui în zeamă. Scoţi carnea, o dezosezi şi o adaugi din nou în vas.Torni borşul, potriveşti de sare şi de piper. Laşi câteva minute să se combine aromele şi opreşti focul. Speli leuşteanul, îl tai mărunt şi-l adaugi în ciorbă. Serveşti fierbinte.
Ciorbă de cartofi cu borş de casă
Ciorbă de cartofi cu borş de casă