Ciorbă de pui cu borş

ciorba de pui cu bors jpeg

Frigul aduce de multe ori cu el şi răceală şi gripă. Printre strănuturi şi accese de tuse ori dureri în gât, o ciorbă fierbinte de pui cu borş este exact de ce are nevoie cel bolnav. Aşa că nu ezita şi prepară o oală de ciorbă, acră şi fierbinte pe gustul oricui.

Ciorbă de pui cu borş - Ingrediente (4 porţii)

500 g carne de pui 1 morcov mare 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 2 cepe 2 cartofi 1 ardei gras 1 lingură orez 2 gălbenuşuri 200 ml smântână 1 plic borş sare piper pătrunjel verde

Ciorbă de pui cu borş - Cum se prepară

Carnea se pune la fiert în apă cu sare. Când clocoteşte, se spumează, se adaugă zarzavatul şi ceapa tocate mai mari sau după dorinţă. Se lasă să fiarbă la foc mic până când legumele şi carnea sunt aproape fierte şi se adaugă cartofii tăiaţi cuburi.

Se pune orezul spălat bine şi se fierbe 10-15 minute. Se mai adaugă 2 l de apă, se sărează după gust, se pune plicul de borş dizolvat în puţină apă şi se mai lasă să dea în câteva clocote. Se ia oala de pe foc şi se drege cu smântâna bătută cu gălbenuşurile. Se aromatizează cu pătrunjel verde.