Ciorbă de pui cu ciuperci

ciorba pui ciuperci shutterstock 30065233 jpeg

Pe frigul ăsta credem şi noi că ni se face poftă de o ciorbă de pui cu ciuperci. Vouă nu?

Ingrediente

2 piepţi de pui 2 morcovi 1 bulb de ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe potrivite 2 linguri ulei 10 ciuperci champignon 1 lingură pătrunjel verde 1 plic borş sare piper Cum se prepară

Se înfierbântă uleiul într-o oală, se adaugă ceapa tocată mărunt, morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel, tăiate după preferinţă, un praf de sare, se acoperă cu capac şi se călesc

până se înmoaie.

Se adaugă carnea de pui tăiat fâşii, ciupercile feliate, 2-3 linguri de apă caldă şi se lasă să se înăbuşe în continuare 15 minute, amestecând din când în când.

Se adaugă 4 l de apă caldă, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă ciorbă de pui cu ciuperci să fiarbă, la foc mic, 25 de minute.

Ciorba de pui cu ciuperci se acreşte cu borş se adaugă pătrunjel verde tocat şi după 2-3 clocote se poate servi.

Ciorba de sfecla rosie

Ciorba de sfecla rosie

Ciorba ruseasca cu varza murata

Ciorba ruseasca cu varza murata

Ciorba de vita

Ciorba de vita

sursa foto: Shutterstock