Ciorbă de pui cu ciuperci

Pe frigul ăsta credem şi noi că ni se face poftă de o ciorbă de pui cu ciuperci. Vouă nu?
Ingrediente
2 piepţi de pui 2 morcovi 1 bulb de ţelină 1 rădăcină de pătrunjel 2 cepe potrivite 2 linguri ulei 10 ciuperci champignon 1 lingură pătrunjel verde 1 plic borş sare piper Cum se prepară
Se înfierbântă uleiul într-o oală, se adaugă ceapa tocată mărunt, morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel, tăiate după preferinţă, un praf de sare, se acoperă cu capac şi se călesc
până se înmoaie.
Se adaugă carnea de pui tăiat fâşii, ciupercile feliate, 2-3 linguri de apă caldă şi se lasă să se înăbuşe în continuare 15 minute, amestecând din când în când.
Se adaugă 4 l de apă caldă, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se lasă ciorbă de pui cu ciuperci să fiarbă, la foc mic, 25 de minute.
Ciorba de pui cu ciuperci se acreşte cu borş se adaugă pătrunjel verde tocat şi după 2-3 clocote se poate servi.
Ciorba ruseasca cu varza murata
Ciorba ruseasca cu varza murata
sursa foto: Shutterstock