Ciorbă de pui cu legume

1 ciorba de legume jpg jpeg

Gata în doar 45 de minute, această reţetă de ciorbă de pui cu legume e sănătoasă şi uşor de gătit, fiind recomandată pentru zilele reci de iarnă.

Ciorbă de pui cu legume - ingrediente necesare:

- 500 de grame de carne de pui - o ceapă - 2-3 morcovi - un păstârnac - o ţelină - doi ardei graşi - 3-4 roşii - o cană de borş - un gălbenuş - o legătură de leuştean sau pătrunjel - sare, după gust

Ciorbă de pui cu legume - mod de preparare:

Curăţă carnea de pui, taie-o în bucăţi mici, iar apoi spal-o. Pune-o în 2-3 litri de apă rece cu sare şi las-o să dea în clocot. Spumează sau schimbă apa, iar apoi lasă să fiarbă bine acoperind oala cu un capac.

Adaugă apoi ceapa, morcovii, ţelina, păstârnacul şi fasolea verde, toate spălate, curăţate şi tăiate mărunt. Se spumează de câte ori este nevoie şi se lasă să fiarbă 30 minute.

Roşiile curăţate de coajă şi ardeii graşi se taie cubuleţe. Se adaugă la supă şi se mai fierbe totul 5-10 minute. Se acreşte cu borş fiert separat sau cu zeamă de lămâie, se potriveşte la gust cu sare şi se drege cu gălbenuş. Ciorba de pui se aromează cu verdeaţă tocată mărunt.

Poftă bună!