Ciorbă de pui cu legume
Când vii de la serviciu, ai atâtea de făcut. Când să mai găteşti? Şi totuşi, iată o reţetă de ciorbă de pui cu legume uşor de preparat! Pentru că are proprietăţi sedative, seminţele de mărar, pe care le vei folosi în această ciorbă, şi-au dovedit utilitatea şi în combaterea insomniilor. Astfel, pentru un somn liniştit, fierbe o linguriţă şi jumătate de seminţe într-o cană cu lapte. Bea amestecul seara, înainte de culcare.
Ciorbă de pui cu legume - Ingrediente (6 porţii)
500 g piept de pui 1 morcov mare 1 rădăcină pătrunjel ½ ţelină mică 2 linguri ulei 1 ardei gras 2 cartofi potriviţi 1 ceapă sare 150 g roşii în bulion borş pudră după gust 1 linguriţă seminţe de mărar
Ciorbă de pui cu legume - Mod de preparare
Speli pieptul de pui, îl tai bucăţi şi îl pui la fiert în 2-3 litri de apă cu puţină sare. Aduni spuma formată şi laşi să fiarbă circa 20 de minute, la foc mic. Cureţi zarzavaturile şi le tai cubuleţe. Le căleşti în ulei câteva minute împreună cu ceapa tocată mărunt şi le adaugi în supa de carne.
Când carnea şi zarzavaturile sunt fierte, adaugi roşiile în bulion. Dacă sunt întregi, le toci mărunt. Fierbi circa 10 minute, adaugi borş pudră după gust şi mai pui sare, dacă mai trebuie. Laşi să dea în câteva clocote, opreşti focul şi aromezi cu seminţele de mărar.