Ciorbă de pui cu legume

ciorba de pui cu legume jpeg

Pentru zilele toride de vară avem pentru voi o reţetă simplă şi uşoară de ciorbă de pui cu legume, o reţetă care poate fi mâncată şi rece. Ştim că este pe gustul multora dintre voi şi mai ştim că sunteţi bucuroşi ori de câte ori o preparaţi. Sperăm să fiţi şi de această dată urmând indicaţiile noastre. O poţi drege cu 2 ggălbenuşuri bătute cu smântână sau se poate servi cu smântână adăugată direct în farfurie, la masă.

Ciorbă de pui cu legume - Ingrediente

1 piept mare de pui 1 morcov mare 1 rădăcină pătrunjel 1 ţelină mică 2 cartofi 1 ceapă mare 1 legătură pătrunjel verde 2 linguri ulei 500 ml borş de casă sare piper

Ciorbă de pui cu legume - Cum se prepară

Se curăţă zarzavaturile, se spală, se taie bucăţi (mai puţin cartofii), după preferinţă, şi se înăbuşă în ulei şi 2-3 linguri de apă. Când încep să se înmoaie zarzavaturile, se adaugă pieptul de pui porţionat, se mai pune puţină apă şi se lasă să fiarbă, sub capac, până se pătrunde carnea. Se completează cu trei litri de apă, se condimentează, după gust, cu sare şi piper, se pun cartofii tăiaţi cubuleţe şi se lasă să fiarbă circa 15-20 de minute. Se acreşte cu borşul fiert şi spumuit separat şi se serveşte garnisit cu pătrunjel ­verde.