Ciorbă de pui cu smântână şi tăiţei

ciorba de pui cu smantana si taitei jpeg

Această reţetă de pui cu smântână şi tăiţei ne trimite de multe ori la gustul ciorbelor preparate de bunicile noastre în copilărie. Prepară şi tu această ciorbă şi te vei bucura de un gust deosebit!

Ciorbă de pui cu smântână şi tăiţei - Ingrediente

1 piept pui 1 ceapă 1 morcov 1 ardei gras roşu 1 ardei gras verde ¼ ţelină sare 3 linguri smântână 1 gălbenuş 100 g tăiţei laţi o lingură borş la plic

Ciorbă de pui cu smântână şi tăiţei - Preparare

Se curăţă legumele. Ceapa se toacă mărunt, ţelina şi ardeii se taie cubuleţe, iar morcovul se dă pe răzătoare. Se spală pieptul de pui, se taie bucăţi potrivite şi se pune la fiert în apă cu puţină sare. Când dă în clocot, se adună spuma şi se aruncă. Se adaugă zarzavatul şi se fierbe la foc mic 30-35 de minute. Se adaugă tăiţeii şi se lasă să fiarbă 10 minute, apoi se ia de pe foc. Separat, se bate gălbenuşul cu smântâna. Se pune un polonic de zeamă din supă peste smântână, se amestecă uşor şi se toarnă totul în oala cu supă. Se adaugă o lingură de borş la plic.